7 Temmuz 2011 Perşembe

Çekim Yasası Dedikleri...

Gündelik hayatta siz de imkansız gördüğünüz bazı şeylerin gerçekleştiğine tanık olmuşsunuzdur.Bu durumun açıklamasını kendinize onlar çok şanslı benim ise hiç şansım yok diyerek olanları şansa bağlayarak yapıp kendinizi rahatlatmış olabilirsiniz.Bu noktada,şansın insanın sınırsız seçenekler arasından seçim yaparak kendi yarattığı bir şey olduğunu bilmenizde yarar var.



 Neye direnç gösterirseniz o gerçekleşir 

 Bu ifade bizim kültürümüzde ‘sakınan göze çöp batar’ atasözüyle karşılığını bulmuştur.Gerçekten de bir şeyin olmasından ne kadar korkup çekiniyorsak onu mıknatıs gibi kendimize çekeriz.Bunun nedeni aslında olmasını istemediğimiz bir şeyi sürekli düşünerek ona odaklanmamızıdır.



Bilinçaltı olumsuz kayıtları daha uzun süre saklama eğiliminde olduğundan kendinize olumlu telkinlerde bulunursanız bunun yararını görürsünüz.Bir işe başlarken bunu asla yapamam yerine bu işi başaracağım diyerek bilinçaltınızı pozitif şekilde yönlendirmelisiniz.

Tüm bunlara rağmen istemediğiniz bir durumla karşılaşmanız halindeyse o durumu görmezden gelerek ,kimseye bahsetmeyerek,tepki ve endişe göstermeden nasıl olsa bu da geçecek diyerek hayatınıza devam etmeye çalışmanız halinde bu durumdan en çok faydayı sağlamakla birlikte kısa sürede o kurtulmanız mümkün olacaktır.Eğer o konuda düşünmeye devam ederseniz bu sizin içsel mutluluğunuzu azaltarak kendinize daha kötü şeyleri çekmenize neden olacaktır.

 Konuyla ilgili olarak İstemenin Esrarı kitabında yer alan isteklerimizin gerçekleşmesiyle ilgili üç maddeyi açıklamak istiyorum:

 1.Tüm istekler önemsenir

 Başımıza gelen kimi olaylar,hesaplamadan söylediklerimizin karşılığıdır.Bu maddeyi büyük lokma ye ama büyük laf konuşma sözü ile açıklayabiliriz. Kendi hayatınızda da sık karşılaştığınız bir durumdur.
 ''Ben hayatta oraya gitmem..''
 ''Adama bak bu kadar kolay bir sınavdan nasıl kalmış''
 ''Allah onun belasını versin'' tipindeki sözler son derece tehlikelidir.
 Sizin çoğu zaman farkında bile olmadan sarf ettiğiniz bu sözler bir istek olarak evrende yankılanıp karşılığını bulabilir.Siz, eleştirdiğiniz duruma bir bakmışsınız ki kendiniz düşmüşsünüz.O yüzden bir şey söylerken iyi düşünüp tartmanızda yarar var.

 2.Sahip olduklarımıza şükretmek

 İsteğine kavuşanın onu korumasının yolu,özen,saygı ve minnet içeren şükürdür.Sahip olduklarının değerini bilmeyen isteklerine kavuşamaz. Aza kanaat getirmeyen çoğu hiç bulamaz. İnsanın istekleri sınırsızdır.Her zaman daha iyisini ve daha fazlasını ister.Bir düşünür, zengin insan,en fazla şeye sahip olan değil en az şeye ihtiyacı olandır der.Sağlığı yerinde olan bir insan mal,mülk peşinde koşar.Sağlığın değerini ise ancak onu kaybettikten sonra anlar.Şu an istediğimiz gibi bir evde oturamıyor olabiliriz ya da maddi anlamda sıkıntı içinde olabiliriz.Her ne koşulda olursak olalım sahip olduğumuz şeyler için şükretmeliyiz.Belki de istediğimiz şeylerin gerçekleşmesi için en önemli koşul budur.

 3.Hedefleri rastgele açıklamak

 Hedeflerinizi ve özel değerlerinizi tatmin arayışıyla herkese açıklarsanız,kıskanç ve bencil insanların maddi ve manevi saldırısı başarısız olmanıza neden olur.
Bugüne kadar gerçekleşmeden önce başkalarına açıkladığınız hedeflerinizin , gerçekleşmesine kesin gözüyle baktığınız halde gerçekleşmediği hiç oldu mu ?
 Belki de siz bunun neden gerçekleşmediğine anlam veremediniz.Bu konuda benim aklıma iş görüşmeleri geliyor.Siz görüşmeye gittikten sonra herkese söylüyorsunuz.Görüşmeniz çok iyi geçmesine rağmen son anda bir aksilik oluyor ve sizin yerinize başkasını alıyorlar ve siz de suçu kadere atarak rahatlıyorsunuz.
  İnsanların bu tip konularda konuşmayı çok sevdiği bir gerçek fakat gerçekten olmasını istediğiniz bir konuda olay daha gerçekleşmeden herkese yayıp riske atmaya değer mi? Orasına siz karar verin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder